Sedum cassette

Een sedum cassette is eigenlijk niet echt een sedumsoort. Het is een systeem waarbij de (meestal verschillende soorten) sedum in een soort vierkante, platte plantenbak zitten. Deze bakken, de cassettes dus, worden tegen elkaar aan geplaatst en in elkaar geklikt door de speciale vorm van de bak, waardoor je in korte tijd een mooie, volle oppervlakte kunt creëren voor een sedum dak.

De aanleg van een groendak met sedum cassettes

sedum_cassette.jpgSedum cassettes zijn ideaal voor de aanleg van een sedumdak. Het is de makkelijkste methode die je kunt hanteren. Eigenlijk hoeft alleen maar de beschermlaag te worden aangebracht en vervolgens plaats je de cassettes. Het dak is heel snel klaar en ook direct ‘af’. Dat wil zeggen dat je meteen na de aanleg een optimaal resultaat hebt; een mooi, volgroeid groendak! Maar deze methode is wel de duurste manier om een groendak aan te leggen. Dit komt doordat de cassettes vol gekweekt moeten worden en meestal al een drainagesysteem bevatten.

Verschillende soorten sedum cassettes

De meeste cassettes die verkrijgbaar zijn bevatten verschillende soorten sedum en hebben een ingebouwd drainagesysteem. Door de vorm van de cassettes gaan ze niet snel schuiven en daarmee zijn ze ook geschikt voor de schuine daken. De keuze voor verschillende soorten sedum is gebaseerd op de bloeiperiode van elke soort. Zo wordt er een geheel gecreëerd waarbij er altijd wel een bloeiende soort is (tussen eind april en eind oktober).

Maar elke leverancier heeft weer zijn eigen specifieke kenmerken voor wat betreft de sedum cassette. Kijk daarom altijd even welke soorten de cassette bevat en welke eigenschappen hij verder heeft. Zo kun je verschillende cassettes vergelijken en de beste optie kiezen.


Offerte voor Sedumdak aanvragen:

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een sedumdak: