Mos sedum

Mos Sedum

Een vraag die vaak wordt gesteld, is of het ook mogelijk is een mosdak aan te leggen. Natuurlijk kan dat wel; mooi groen, zacht mos geeft altijd een weelderige indruk. Maar mos heeft, in vergelijking met Sedum, veel nadelen. Zo is mos erg gevoelig voor de zuurgraad van de bodem en met een mosdak zal je halfjaarlijks moeten bemesten. In het voorjaar is het bovendien nesteltijd voor de vogels en aangezien mos ideaal is om een zacht nestje mee te bouwen, zullen de vogels je dak snel kaal pikken. Een groendak met alleen mos is dan ook niet zo’n goed idee.

Daarnaast is het zo dat mos het vooral goed doet in een schaduwrijke, vochtige omgeving. Vaak vangen daken teveel zonlicht en tijdens warmere, drogere perioden kan  het mos dan ook snel uitdrogen, verdorren en van het dak afwaaien. Ligt je dak veel in de zon? Dan is een mosdak zeker niet aan te raden.

Mix mos sedum is wel mogelijk

Wat wel mogelijk is, is om een mix van mos en sedum aan te leggen. Er zijn ook mos-sedummatten verkrijgbaar. Licht je dak veel in de schaduw dan is zo’n mos sedum mix dus wel een optie.

 


Offerte voor Sedumdak aanvragen:

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een sedumdak: