Sedumdak kosten

Voordat je sedum gaat kopen voor een groendak moet je besluiten hoe je het dak wil gaan aanleggen en welk systeem je gaat hanteren. Natuurlijk moet je ook het financiële deel niet vergeten, want om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, is het essentieel om te weten wat de sedumdak kosten zijn. Het bedrag van je investering hangt daarbij af van een aantal factoren:

  • De afmetingen van je dak
  • De gekozen methode van aanleg (zaaien, stekken, matten of cassettes)
  • Laat je het dak leggen of stroop je zelf de mouwen op
  • Bij welke leverancier koop je de benodigdheden
  • Kom je in aanmerking voor subsidie

Hoe hou je de kosten zo laag mogelijk?

We zouden geen Nederlanders zijn als we niet ‘voor een dubbeltje op de eerste rang’ wilden zitten en wij vinden het dan ook heel vanzelfsprekend dat je graag wil weten hoe je zo goedkoop mogelijk een sedumdak kunt aanleggen. Daarom bespreken we per punt wat je kunt doen om de kosten te drukken.

De afmetingen van je dak is uiteraard iets waar je geen invloed op hebt, maar, met de methode van aanleg kun je wel een hoop besparen. Als je kiest voor zaaien of stekken, ben je veel goedkoper uit dan met sedumdak_kosten.jpgsedummatten of -cassettes. Nadeel is wel dat je heel lang moet wachten voor het dak volgroeid is. Reken voor zaaien of stekken op een bedrag tussen €17,50 en € 30,- p/m2, voor sedummatten tussen € 30,- en € 50,- en voor cassettes de € 45,- en € 60,-. Ons advies is om te gaan voor sedummatten. Deze zijn goedkoper dan cassettes en makkelijk te leggen. Na een paar uurtjes werk heb je direct een prachtig resultaat. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat je veel kunt besparen door de aanleg zelf te doen. Het is helemaal niet zo moeilijk!

Verder is het slim om verschillende leveranciers op prijs te vergelijken. Dit kun je doen door meerdere, vrijblijvende offertes aan te vragen. Last, but not least, vergeet vooral niet om bij je gemeente te informeren of je voor subsidie in aanmerking komt. Bij heel veel gemeenten is dat namelijk het geval en daarmee kan je de kosten enorm drukken, soms zelfs halveren!


Offerte voor Sedumdak aanvragen:

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een sedumdak: