Sedumdak prijzen

sedumdak_prijzen.jpg

Als je sedum wilt gaan kopen voor de aanleg van een mooi groendak, dan wil je natuurlijk weten wat er zoal mogelijk is en wat het je uiteindelijk zal gaan kosten. De sedumdak prijzen worden vooral bepaald door de keuze van het systeem dat je voor de aanleg van het sedumdak gaat gebruiken. Wil je alles zelf doen, helemaal ‘from scratch’? Dan ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je voor het duurste systeem zou kiezen en het door de vakman laat aanleggen. Dat verschil kan wel oplopen tot zo’n 70 procent! Hieronder bespreken we kort de verschillende systemen en geven we je een richtprijs per systeem.

Verschillende systemen

Voor de aanleg van een sedumdak kun je kiezen uit verschillende systemen; je kunt inzaaien of stekken, sedum matten leggen, of sedum cassettes gebruiken. Bij alle systemen kun je bovendien zelf aan de slag gaan, of het laten doen; dat is uiteraard ook van invloed op het kostenplaatje! Een pakket voor inzaaien of stekken kost je tussen €17,50 en € 30,- per vierkante meter. Daarbij gaan we uit van complete pMilieuvriendelijk sedumdakakketten, dus inclusief beschermdoek, drainagematten en substraat. Wil je gebruik maken van sedum matten, dan moet je rekenen op een bedrag tussen € 30,- en € 50,- per vierkante meter en voor cassettes komt dat bedrag uit tussen de € 45,- en € 60,-.

Verder kunnen er nog prijsverschillen zijn die te maken hebben met de hellingshoek van het dak. Bij hele schuine daken moet er een voorziening komen zodat de plantjes niet naar beneden gaan schuiven. Dit kan een raster zijn waarin de plantjes houvast hebben, maar bij de cassettes kan het bijvoorbeeld zijn dat ze speciaal gevormd zijn voor extra schuine daken.

Vraag altijd offertes aan

Het is niet meer dan logisch dat verschillende leveranciers ook verschillende prijzen hanteren. Door op dat punt kritisch te zijn en de leveranciers te vergelijken op prijs, product en service, kun je de beste en voordeligste optie kiezen. Vraag daarom altijd bij meerdere leveranciers een vrijblijvende offerte aan!


Offerte voor Sedumdak aanvragen:

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een sedumdak: