Subsidie sedumdak

Bij de aanleg van een sedumdak zijn er een aantal factoren die je van te voren even goed moet overdenken. Zoals, wat de mogelijkheden zijn, hoe je het gaat aanpakken en natuurlijk het kostenplaatje. Omdat sedumdaken en groendaken in het algemeen goed zijn voor het milieu en de leefomgeving, willen veel gemeenten de aanleg ervan stimuleren. Dat doen ze in de vorm van een subsidie of een zeer goedkope lening. Deze regelingen zijn niet alleen voor een sedumdak maar strekken zich uit tot diverse vormen van gevel- en bouwwerkbegroening. Het is daarom slim om even bij jouw gemeente te informeren of je voor een bijdrage in aanmerking komt.

Hoeveel subsidie krijg je?

subsidie_sedumdak.jpgDe gemeenten die op dit moment enige vorm van een subsidie sedumdak hebben zijn Amsterdam (niet alle stadsdelen), Apeldoorn, Alphen aan de Rijn, Almelo, Den Haag, Eindhoven, Groningen, ‘s Hertogenbosch, Leiden, Leeuwarden, Nieuwegein, Nijmegen, Rotterdam, Soest, Tiel, Utrecht en Zwijndrecht, maar het kan zomaar zijn dat je ook bij andere plaatsen een bijdrage los kunt peuteren. Je levert met de aanleg van een sedumdak namelijk een belangrijke bijdrage aan de luchtkwaliteit van de stad en zorgt voor energiebesparing omdat een groendak een vorm van isolering is! Daarom willen we je nogmaals op het hart drukken om altijd contact met je gemeente op te nemen, ook als hij niet in dit rijtje voorkomt.

Hoe hoog het bedrag is dat je krijgt, is ook weer per gemeente verschillend. De gemeenten zijn namelijk vrij om zelf te bepalen of er een regeling geboden wordt en in welke vorm dat dan is. Maar in de meeste gevallen moet je rekenen op een bedrag van € 25,- per vierkante meter sedumdak. Voor een oppervlakte van 15 vierkante meter (wat een dak al snel is) krijg je dan dus een bijdrage van € 375,- en dat maakt je investering in één keer een stuk aantrekkelijker!


Offerte voor Sedumdak aanvragen:

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een sedumdak: